Росіянина, що в'їжджав в Україну за паспортом близнюка, видали вуха

Українські прикордонники у пункті попуску «Кучурган» зупинили громадянина Росії, який для перевірки надав паспорт брата-близнюка.

Як повідомляє Держприкордонслужба, під час перевірки автомобіля «Фольксваген», що прямував до України, помітно хвилювався один з пасажирів, який надав на прикордонний контроль паспорт громадянина Молдови.

Під час проведення ідентифікації в охоронців кордону виникли сумніви щодо належності йому документа. Адже на відміну від особи зображеної на фотокартці в паспорті, пред'явник не мав родимки на обличчі та мав дещо іншу форму вух.

Під час подальшої перевірки з'ясувалося, що 43-річний громадянин Російської Федерації свідомо використав для подорожі паспорт свого брата-близнюка - громадянина Молдови. Він сподівався, що українські правоохоронці будуть менш ретельно перевіряти особу з паспортом громадянина Молдови. Обидва брати-близнюки проживають у молдавському місті Слободзея.

Наразі заповзятливого мандрівника повернуто до Республіки Молдова та винесено рішення про заборону в'їзду до України впродовж найближчих трьох років.