Глава МОЗ бере під особистий контроль "відкриті двері" реанімації

В.о.міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський бере під особистий контроль виконання наказу про цілодобовий допуск відвідувачів до пацієнтів, які перебувають у реанімації.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо працювати над тим, щоб цей наказ, який є обов'язковим для виконання у закладах охорони здоров'я, був якнайшвидше роз'яснений нашим колегам. Я беру під особистий контроль процес роз'яснення і процес виконання цього наказу", - сказав Шафранський.

Він додав, що наступного тижня буде проведено селекторну нараду з керівниками охорони здоров'я в областях, на яких вони отримають чіткі директиви і відповіді на всі запитання.

Шафранський назвав розробку наказу про відкриті двері реанімації прикладом позитивної співпраці громадськості і представників центральних органів виконавчої влади.

"Відбулося декілька робочих нарад, на яких усі сторони висловлювали свої думки, радилися і вийшов дійсно хороший документ, який вирішить важливу соціальну проблему. Я абсолютно переконаний, що цей наказ дійсно дозволить покращити перебування пацієнтів у реанімації", - зазначив Шафранський.

Як повідомлялося, на початку червня в.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський підписав проект наказу N592 "Про затвердження порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії".

Згідно з документом, допуск у реанімацію у цілодобовому режимі дозволяється загалом для відвідувачів, а не тільки для родичів. Крім того, право на відвідання у реанімації родичами мають пацієнти незалежно від віку.

22 червня наказ про допуск відвідувачів  у реанімацію був зареєстрований у Мінюсті.