Президент про медичну реформу: Ми долаємо не тільки супротив мафії

Президент України Петро Порошенко найближчим часом чекає від уряду, парламенту та громадськості спільну програму реформування системи охорони здоров'я.

Про це він заявив під час виступу з нагоди Дня медичного працівника у Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь", передає кореспондент Укрінформу.

"Уже найближчим часом уряду, парламенту, громадськості слід напрацювати спільне – я ще раз підкреслюю – спільне бачення вирішення проблеми реформування системи охорони здоров’я, яка буде відповідати сучасним вимогам", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що сьогодні вже нікого не треба переконувати, що якість і доступність медичних послуг забезпечує не кількість ліжок, а високопрофесійний і належно мотивований медичний персонал, сучасні технології, досвід, правильні рішення влади, що підтримують лікарів і пацієнтів.

Президент зазначив, що спрощення реєстрації ліків є лише початком суттєвої серйозної глибинної медичної реформи, якої потребує наша країна. 

"Дуже важливо, що ми долаємо не тільки супротив мафії. Не менш небезпечним є супротив політиканів-популістів, які намагаються вішати локшину на вуха і стримати реформи, забезпечуючи існування цієї прогнилої системи.  Впевнений, що ми цього не допустимо", - наголосив Порошенко.