У Києві прибрали з вулиць понад 50 незаконних газових заправок - Кличко

Станом на сьогодні у Києві прибрали з вулиць понад 50 незаконних газових заправок.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Антикорупційної ради при Київському міському голові, повідомляє прес-служба мера.

"Цього, звичайно, замало. Але без законодавчого вдосконалення цю ситуацію не розв'язати: багато випадків, коли власники повторно встановлювали об'єкти, які нам знову доводиться демонтувати", - зазначив Кличко.

Мер наголосив, що міській владі потрібно навести лад в сфері автогазозаправних пунктів у столиці.

"Одне з питань на сьогоднішньому засіданні присвячене проблемі корупційних ризиків у сфері автогазозаправних пунктів у місті. І цю проблему треба негайно вирішувати. Бо я часто чую: то ставлять десь незаконно, то демонтували з порушеннями, то вимагають грошей. Треба, нарешті, покласти край заправочному безладу!" - зауважив він.

За його словами, Антикорупційна рада має дати належну оцінку ситуації, що склалася, і встановити прозорі і зрозумілі правила.

"Ми повинні чітко визначати і показати - і громаді, і бізнесу: де тут корупція, а де намагання припинити діяльність по боротьбі з незаконними заправками. І найголовніше - я хочу почути відповідь на запитання: в чому причина, що ми маємо вже другу кримінальну справу, пов'язану із заправками? І якими, на вашу думку, мають бути заходи, щоб запровадити ефективний контроль і унеможливити діяльність ділків, що наживаються на газових заправках?" - підкреслив Кличко.

Водночас він додав, що столична влада і далі буде демонтувати незаконно встановлені газові заправки та робити все, щоб чиновники, які надавали незаконні дозволи, були притягнуті до відповідальності.