Німеччина дає ще грошей на проекти ООН для Донбасу

Уряд Німеччини виділяє на 2016 та 2017 роки додаткові кошти на загальну суму 6 мільйонів євро для гуманітарних проектів ООН на сході України.

Про це у понеділок повідомляє посольство ФРН в Україні.

"Федеральний уряд Німеччини виділяє на 2016 і 2017 роки подальші кошти загальною сумою в 6 мільйонів євро для гуманітарних проектів Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН у Східній Україні", - йдеться у прес-релізі.

Метою цього гуманітарного проекту, розпочатого наприкінці 2014 року, є забезпечення основними харчовими продуктами людей, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України та потребують допомоги.

"Проект робить важливий внесок у забезпечення виживання численних внутрішньо переміщених осіб, а також сімей у громадах, які прийняли біженців, та постраждалих від конфлікту людей по обидва боки лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях", - зазначають у посольстві.

Наголошується також, що федеральний уряд Німеччини збільшив обсяги підтримки здійснюваної Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO) гуманітарної програми "Невідкладна допомога цивільним особам, які постраждали у результаті конфлікту в Східній Україні". Вже у 2015 році Німеччина спромоглася підтримати гуманітарні заходи FAO в Україні у розмірі 4,5 млн євро.

Від початку конфлікту в рамках проектів FAO на сході України уже надано допомогу 650 тисячам осіб.