Гройсман підняв зарплати радникам і секретарям вищих чиновників

Уряд визначив умови оплати праці працівників патронатних служб в державних органах.

Це визначено постановою уряду №323, яка оприлюднена на Урядовому порталі.

Зокрема, затверджено розміри посадових окладів працівників патронатних служб Президента України, Голови Верховної Ради, його першого заступника та заступника, Адміністрації Президента, Апарату Ради національної безпеки і оборони, Прем'єр-міністра, першого віце-прем'єра, віце-прем'єр-міністрів та інших державних органів.

Згідно з доповненням до постанови, радник Президента, прес-секретар та уповноважені Президента отримують оклад в сумі 9477 грн. Оклад керівника секретаріату Голови Верховної Ради тепер становить 9046 грн, прес-секретаря, першого помічника спікера парламенту – 7754-8529 грн. Даним документом також визначено посадовий оклад керівника патронатної служби Прем'єр-міністра – 8615-9046 грн, першого заступника і заступника керівника патронатної служби, прес-секретаря та ін. – 7754-8529 грн. Крім того, Кабмін затвердив оклад керівника служби секретаря Ради національної безпеки і оборони – 9046 грн; радника і прес-секретаря секретаря РНБО – 8865 грн.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до закону "Про державну службу" на працівників патронатних служб не поширюється дія цього закону.