Дружина Президента зводила особливих дітей на "Книжковий Арсенал"

Дружина Президента України, голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко відкрила VI міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". На цю подію вона запросила дітей з особливими потребами - вихованців інклюзивного навчального закладу школи І-ІІІ ступенів №168 м. Києва.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Для мене велика честь відкривати цю визначну та очікувану книжкову подію в Україні. "Книжковий Арсенал" вже шостий рік поспіль є майданчиком для спілкування читачів та відомих письменників з України та всього світу. З кожним роком він розширює свої межі та набуває все більшого престижу. Це означає, що для українців книга була і залишається необхідним елементом сучасного життя", - заявила перша леді на відкритті фестивалю.

У вітальному слові дружина Президента подякувала організаторам за те, що цьогорічна дитяча програма представлена темою "Особистість і особливе". "Ми живемо в особливий час і виховуємо особливе молоде покоління, яке вже змалечку розуміє такі поняття, як гідність, повага, підтримка одне одного і любов до рідної землі. А література є тим фундаментом, який закладає розуміння цих цінностей", - зауважила вона.

На церемонії відкриття виступив і 16-річний Ігор Диба, який має ДЦП. Хлопець прочитав власного вірша "Я помолюсь за Україну".

У ході фестивалю Марина Порошенко також поспілкувалася зі всесвітньо відомим шведським письменником Ульфом Старком та віце-президентом міжнародного Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіасом Фоссом.

Цьогоріч програма фестивалю складається із понад 20 тематичних блоків і спеціальних програм. Протягом п’яти днів – 20-24 квітня – запланована участь відомих письменників, філософів, літературних діячів та митців із близько 15 країн світу. Серед відомих українських авторів – Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Валерій Шевчук, Юрій Іздрик, Ірен Роздобудько та багато інших.