СБУ підтвердила, що бойовики тримають у полоні співробітника ООН Супруна

Питанням визволення незаконно утримуваного в Донецьку колишнього працівника СБУ, а нині співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України Юрія Супруна займається Об'єднаний центр з координації пошуку і звільнення полонених.

Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит Укрінформу.

"Інформація щодо захоплення Супруна Ю. В. врахована у роботі Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення анититерористичної операції", - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Також в тексті відповіді наголошується, що звільненням колишнього співробітника СБУ займається не лише СБУ, а ще й волонтери.

"Об'єднаним центром у взаємодії з іншими органами державної влади із залученням працівників громадсько-волонтерських організацій вживаються необхідні практичні та організаційні заходи, спрямовані на звільнення незаконно позбавленого волі осіб та заручників, а також пошуку безвісти зниклих у районі проведення АТО", - наголосили в СБУ.

У повідомленні зазначається, що Супруна звільнено з лав СБУ у 2014 році, проте чому його звільнили з посади, у повідомленні не уточнюється.

"За інформацією, що надана прес-центру СБ України компетентними підрозділами, Супрун Юрій Вікторович був звільнений з лав СБ України у 2014 році", - зазначається у відповіді на інформаційний запит.

Нагадаємо, що 8 квітня 2016 року в окупованому Донецьку, підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ДНР», затримали колишнього полковника Служби безпеки України Юрія Супруна, який на час перебування на окупованих територіях працював представником місії ООН.

Як повідомила Уповноважена Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, до затриманого бойовиками співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України, бойовики не допускають представників міжнародних місій.