На схід України рушив Потяг Єднання

Фото

В Україні у середу стартувала всеукраїнська акція "Потяг Єднання України "Труханівська Січ": на схід країни вирушив потяг єднання - це 10 вагонів, понад 200 громадських активістів, людей мистецтва і волонтерів з 86 громадських організацій.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Адміністрації Президента України у Фейсбуці.

"Серед міст, у яких планується робота команди потяга, – Харків, Бахмут, Лиман, Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Лозова, Красноград. У програмі – мистецькі акції, лекції (зокрема, з історії України), тренінги та майстер-класи, фестивалі, обміни культурними надбаннями, покази кінофільмів", - зазначив заступник глави АПУ Ростислав Павленко.

Так, у рамках акції діти з київських шкіл передають подарунки своїм одноліткам на Донбасі, а також українським бійцям у зоні проведення АТО. Понад 80 шкіл на звільненому Донбасі уже виявили бажання надати аудиторії активістам, щоб українські громадяни на сході - як на звільнених, так і на тимчасово окупованих територіях побачили: Україна – єдина, сильна і дружня, вона не залишить напризволяще братів і сестер.

Планується, що така акція стане постійною і сприятиме кращому порозумінню між українськими громадами, подоланню міфів російської пропаганди, зміцненню культурного простору України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко підтримав проведення всеукраїнської акції "Потяг Єднання України "Труханівська Січ".