Адвокатам ГРУшників дали час зібрати свідків. Суд перенесли

Голосіївський районний суд міста Києва переніс на 14 квітня розгляд справи російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова.

Про це в понеділок заявив головуючий у колегії суддя Микола Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку з клопотанням сторони захисту щодо необхідності забезпечення явки свідків, а оскільки під час судового розгляду сторони рівні в наданні суду доказів і доведенні їх переконливості перед судом, розгляд справи відкладаємо на 14 квітня на 15.00", - сказав Дідик.

Сторона захисту має забезпечити явку двох російських військовослужбовців із Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування (СЦКК) на судове засідання, яке відбудеться 14 квітня.

За словами адвоката Єрофеєва Оксани Соколовської, російські представники в СЦКК отримали дозвіл керівництва МО РФ на прибуття в Україну на допит.

"У них є дозвіл (командування. - Ред.) на виїзд, на прибуття на територію України 14 квітня", - повідомила адвокат суду.

Водночас підозрювані Александров і Єрофеєв заявили про готовність 14 квітня давати свідчення після допиту "своїх" свідків.