Зеленський вручив нагороди прикордонникам

Фото, відео

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Хмельницького провів зустріч з прикордонниками та курсантами Національної академії ДПСУ імені Богдана Хмельницького та вручив нагороди.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вітаю вас із професійним днем – днем Державної прикордонної служби України, який ми відзначали цього тижня. Я дякую вам від імені всіх українців за вашу надійність та силу, які ви проявляєте в захисті нашого кордону і в боях заради України разом з усіма нашими Силами оборони та безпеки. Дякую кожному підрозділу, кожному солдату та командиру Державної прикордонної служби України за те, що ви є дійсно міцною опорою для нашої держави. Саме так має залишатись і надалі. Ми всі очікуємо від вас точно не меншої фаховості й не меншої здатності примножувати український досвід стійкості і перемог у боях проти окупанта. Я дякую вам за те, що українці можуть бути впевнені у вашій силі», - відзначив Зеленський, звертаючись до прикордонників.

Президент на Хмельниччині вручив нагороди прикордонникам / Фото: Офіс Президента

Як повідомили в Офісі Президента, Глава держави вручив ордени «Золота Зірка» із присвоєнням звання Герой України двом військовослужбовцям, двоє прикордонників отримали відзнаки Президента «Хрест бойових заслуг».

Ще шістьом військовослужбовцям Зеленський вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та вісьмом – ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

Відзнаку «За мужність та відвагу» отримали три підрозділи: 15-й мобільний прикордонний загін, 7-й прикордонний Карпатський загін та Управління розвідки Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників і захисниць України.

Читайте також: Зеленський у Хмельницькому оглянув техніку прикордонників

Як повідомлялося, сьогодні у Хмельницькому Володимир Зеленський представив нового голову Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, заслухав доповіді щодо ППО і РЕБ в області на ключових обʼєктах області, йшлося й про безпеку Хмельницької атомної станці. Окремо Президент відвідав воїнів, які лікуються після поранень в одному з медичних закладів міста.

Фото: ОП

Відео: ОПУ