Розенко назвав нові оклади чиновників

З 1 травня мінімальний посадовий оклад в органах державної влади центрального рівня становитиме 3 600 гривень, а максимальний - 12 тис. грн для категорій державних секретарів.

Про це повідомив на засіданні уряду міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Мінімальний посадовий оклад в державних органах центрального рівня буде складати від 3 600 гривень до максимального - 12 тисяч гривень для категорій державних секретарів. В областях посадовий оклад на першому етапі складатиме від 2 500 гривень до 10 тисяч - максимально. На районному - від 1 700 гривень до 8 600 гривень. В цілому посадові оклади на першому етапі збільшуються на 10%, і буде надано право керівникам державних органів установлювати надбавки за високі досягнення у праці, за додаткове навантаження і надбавку за стаж роботи. Перший етап реформи розпочнеться з 1 травня і закінчиться у 2018 році", - сказав Розенко.

Він зауважив, що оплата праці держслужбовців може здійснюватись за рахунок коштів держбюджету, а також за кошти, залучені від донорів: "Ми, фактично, переходимо на європейську модель оплати праці державних службовців".

Міністр додав, що сьогодні у структурі оплати праці держслужбовців лише 30% становить посадовий оклад, а 70% - це надбавки, доплати і премії. "Після закінчення реформування системи буде навпаки: 70% - посадовий оклад, а 30% - це стимулюючи надбавки. Розмір оплати праці держслужбовця не буде залежати від настрою керівника установи. Головне - це професіоналізм, який буде належним чином оплачений", - наголосив він.

Розенко нагадав, що буде проведено розмежування в оплаті праці для держслужбовців, політичних та адміністративних посад. Зокрема, за межі державної служби будуть виведені політичні посади, радники, помічники народних депутатів України, працівники, які виконують функції з обслуговування тощо.