Ректор хотів підкупити заступника Квіта

Фото

У стінах Міністерства освіти і науки у вівторок зафіксували спробу ректора одного з університетів Запорізької області дати хабар у розмірі 10 тисяч доларів США заступнику міністра Андрію Гевку. 

Інцидент було знято на відео представниками Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро України, повідомляє прес-служба Міносвіти.

«Ректор університету звернулася до заступника міністра освіти і науки України з проханням закрити очі на порушення, виявлені під час акредитаційної перевірки вишу два тижні тому. За це ректор пропонувала хабар. Андрій Гевко відхилив пропозицію та звернувся до Національного антикорупційного бюро з відповідною скаргою. 1 березня 2016 року ректор ВНЗ повторила спробу дати хабар у розмірі 10 тисяч доларів США із обіцянкою збільшити суму. Це було зафіксовано представниками НАБУ та СБУ», - йдеться у повідомленні.

Підставою для спроби дати хабар стали махінації адміністрації університету. Зокрема, були виявлені маніпуляції зі студентськими роботами, що виконувалися підставними особами.

Як уточнює прес-центр СБУ, співробітники Служби безпеки спільно з Національним антикорупційним бюро та прокуратурою затримали ректора вишу. Відкрито кримінальне провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення зловмисниці про підозру.

Триває досудове слідство.