Соболєв підтвердив: «Батьківщина» залишається в коаліції

Політична фракція «Батьківщина» не збирається виходити з парламентської коаліції.

Про це в ефірі Громадського заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Соболев.

«Ми нікуди з коаліції не виходимо. Більше того, ми не шантажуємо коаліцію. Це фракція прем’єра заявляє, що, якщо він не прем’єр – то вони не в коаліції. От хто шантажує зараз коаліцію», – заявив Соболєв.

За його словами, четверте засідання Ради коаліції наразі ні до чого не призвело.

«Ми намагаємося фактично вчетверте зрозуміти за участі прем’єр-міністра, за яким принципом далі працює коаліція. З яким прем’єром, з яким урядом і під яку програму», – сказав депутат.

Він також запропонував прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку представити програму дій на наступний рік, голосування за яку стане вотумом довіри для уряду.

«Прем’єр пропонує: зберіть 226 підписів і зніміть мене з посади. Наша пропозиція – була програма дій, ви не виконали цю програму, але ви вважаєте що ви її виконали. Давайте на наступний рік програму дій. Голосування за цю програму і буде вотумом довіри для уряду», – додав Соболєв.

Нагадаємо: у понеділок лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що проти Яценюка як прем'єра виступають «Батьківщина», «Самопоміч» та Радикальна партія. Він також назвав коаліцію недієздатною.