Справа Савченко: суд "обідав" три години, аби було менше часу на свідків з України - адвокат

У Донецькому міськсуді на засіданні у справі народного депутата України Надії Савченко суд тягне час, щоб не допитувати ключових свідків захисту, які приїхали з України з ризиком для себе.

Про це повідомив у своєму Твіттері адвокат Микола Полозов.

«А тим часом, у процесі по справі Савченко не лише перерва на обід 2,5 години, а й затримка півгодини після перерви. Враховуючи, що захист привіз цінних свідків і фахівців, суд спеціально тягне час, щоб їх якомога менше допитувати», - пише Полозов.

Раніше його колега Марк Фейгін указував на особливу важливість цих свідків, які можуть «вичерпно довести алібі Савченко». Фейгін уточнив, що ці люди, які приїхали в Донецьк Ростовської області з України свідчити на захист Савченко, «зробили це, незважаючи на небезпеку, що загрожує їм у РФ».

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками, її переправили на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою. За час голодування Надія дуже змарніла.