Під лавиною у французьких Альпах загинув українець - ЗМІ

Лавина забрала життя трьох студентів Ліонської вищої школи імені Антуана Сент-Екзюпері, а також українця, який у складі іншої групи перебував на одному зі схилів французьких Альп під час стихійного лиха.

Ще двох французьких студентів шукають рятувальники, а їхній викладач та п'ятеро інших студентів перебувають у лікарні, троє у тяжкому стані, повідомляє BFM-TV.

"У результаті сходження лавини зі схилів Альп загинули щонайменше троє студентів Ліонської вищої школи імені Антуана Сент-Екзюпері, а також один українець, що перебував на схилах у складі іншої групи", - інформує BFM-TV із посиланням на дані місцевої поліції.

Наразі не відомо, що сталося з іншими членами української групи. На місці працюють  рятувальники. У консульському відділі Посольства України у Франції наразі не змогли підтвердити інформацію про загибель українця. "Ми перевіряємо цю інформацію", - сказав у розмові зі власним кореспондентом Укрінформу представник консульства Олександр Плодистий.

Маршрут яким рухалися обидві групи (студентів та українська група) перебував у "чорному списку", тобто був заборонений для широкого загалу.

За даними французьких ЗМІ, поранені доправили в лікарню Гренобля. Рятувальні служби не виключають, що кількість жертв може зрости. На місці трагедії працює загін рятувальників у складі представників гірської жандармерії та підрозділ кінологів із чотирма собаками. До пошукової операції залучені два вертольоти. Французька сторона оприлюднила телефон "гарячої лінії" +33 (0)4 72 80 60 60. Відкрито кризовий штаб на місті трагедії. Працює психологічна служба.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс висловив на своїй сторінці у Twitter співчуття у зв'язку із загибеллю студентів та іноземців. "Я висловлюю слова співчуття та великий жаль, мої думки разом із рідними жертв і тими, хто бореться за життя поранених", - написав Вальс.

Нагадаємо, у французьких Альпах зберігається загроза сходження лавин. Упродовж кількох днів через погодні умови, зокрема, снігопад, влада не рекомендувала сходження на схили гір.