Квіташвілі каже, що із грипом не так погано, як пишуть

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі запевняє, що ситуація із грипом в Україні не така страшна, як про неї пишуть деякі ЗМІ.

Про це він заявив на засіданні Кабміну в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація не така страшна, як про це говорять у ЗМІ. Ми не досягли епідеміологічного порогу. Це звичайний сезон грипу. Останні тижні минулого року і перші тижні січня - це кожного року пік грипового сезону", - сказав Квіташвілі.

За його словами, кількість звернень до лікарень хворих на грип приблизно така сама, як і в аналогічний період минулого року.

Натомість, як підкреслив міністр, є групи ризику. Йдеться про дітей до 2 років, людей, старших за 65 років, а також осіб із хронічними хворобами та вагітних жінок.

Він нагадав, що в разі появи перших симптомів грипу слід йти до лікаря, не займатися самолікуванням, оскільки деякі сильні препарати, які має призначити лікар, діють лише в перші дві доби хвороби.

Також Квіташвілі запевнив, що ліків проти грипу в медичних закладах достатньо.

Водночас Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  під час засідання доручив Олександру Квіташвілі протягом 48 годин розгорнути широку інформаційну кампанію щодо запобігання поширенню грипу в Україні. 

"Треба примусити всіх керівників облздороввідділів і міськздороввідділів вийти на прес-конференції... До людей потрібно донести інформацію про те, що вдома не можна займатися самолікуванням, що як тільки підвищилася температура, треба викликати лікаря, а також про те, що на складах є ліки і що "Таміфлю" діє лише протягом 48 годин після того, як почалося захворювання" , - наголосив Яценюк.