Суд вирішив, що адвокатові ГРУшника Єрофеєва охорона не потрібна

Голосіївський районний суд Києва відмовив адвокатові російського спецпризначенця Євгена Єрофеєва Оксані Соколовській у наданні охорони.

У вівторок під час засідання суду Соколовська заявила про втручання Генеральної прокуратури України (в особі Головної військової прокуратури) у її професійну діяльність. Зокрема, юрист повідомила про незаконний обшук у її квартирі і вимагала гарантувати її права на безпеку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вислухавши сторони, суд дійшов висновку, що клопотання захисника не підлягає задоволенню. Так, згідно з вимогами закону України про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, підстав та повноважень для вжиття заходів безпеки, у тому числі щодо захисника, суд не знаходить. До того ж сторона захисту не надала достатньо доказів, що свідчили б про загрозу житлу та майну адвоката, а також про тиск ГПУ", - сказав головуючий суддя Микола Дідик.

Як відомо, військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова затримали 16 травня в Луганській області, у районі міста Щастя, під час бою, в якому загинув український військовослужбовець. На допитах вони заявили, що служать у російській армії і виконували службове завдання на території України. Міністерство оборони Росії стверджувало, що обоє затриманих звільнилися з лав збройних сил ще у грудні минулого року. При цьому на суді обоє росіян назвали себе безробітними і заявили, що під час проведення допитів українські силовики чинили на них тиск і застосовували тортури.