Жінка-міліціонер, яка постраждала від вибуху у Львові, повертається з лікування в Ізраїлї

Капітан міліції Надія Андрухів, яка постраждала від вибуху біля дільничного пункту міліції у Львові, повертається додому. Жінка, котрій вибухом відірвало ногу та ушкодило внутрішні органи, успішно пройшла лікування в кращій клініці Ізраїлю.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«Після вибуху стан жінки був важкий і для збереження її життя українським лікарям довелося видалити Надії частину кишківника, селезінку, а також ампутувати ногу. 19 липня за розпорядженням Президента Петра Порошенка жінку літаком  перевезли на лікування в Ізраїль. Вона перебувала у реанімації в ізраїльській клініці «Рамбам». Згодом постраждалу перевели до клініки «Еліша» для подальшого лікування»,- зазначили у прес-службі.

За інформацією, загальна вартість лікування міліціонера в у медичних закладах Ізраїлю становить понад 100 тисяч американських доларів.

Транспортування потерпілої до Ізраїлю, а також вартість лікування в одній із клінік, перебування в Ізраїлі Надії та її матері оплатив Благодійний фонд Петра Порошенка. Водночас, ізраїльська сторона, за домовленістю між Президентом України та прем’єр-міністром Ізраїлю, взяла на себе витрати із лікування Надії у державних медичних центрах.

Як повідомлялось, капітан міліції Андрухів підірвалася 14 липня на вибуховому пристрої, замаскованому біля опорного пункту міліції у Львові. Того ж дня від вибуху гранати під іншим пунктом постраждав ще один міліціонер. Злочини, які кваліфікували як теракт, досі не розкриті.