На межі з Кримом прикордонники затримали своїх колег з "лівим заробітком"

Державна прикордонна служба затримала на межі з Кримом прикордонників, які за гроші намагалися провести контрабанду на службовому автомобілі.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зокрема, спочатку правоохоронці отримали інформацію про можливе сприяння в переміщенні до тимчасово окупованої території Криму товарів народного споживання, при цьому мав використовуватися службовий автомобіль, і вирішили перевірити інформацію у момент можливих протиправних дій.

За деякий час в контрольний пункт «Чонгар» заїхав автомобіль з прикордонним нарядом, який було відразу затримано.

"Під час огляду транспортного засобу в ньому виявили 7 сумок з речами. В подальшому оперативники встановили, що товар належить громадянці України, яка невдовзі прибула в контрольний пункт. З пояснень жінки, вона намагалась доправити придбаний в Харкові товар до Криму і для реалізації цього звернулася до затриманих прикордонників. За кожну сумку з товаром вона запропонувала їм по 1500 рублів РФ", - зазначається у повідомленні.

Нині матеріали щодо вчинення протиправних дій з боку військовослужбовців готуються для направлення до військової прокуратури Херсонського гарнізону.

Крім того, відносно українки співробітниками МВС здійснюється документування ознак злочину передбаченого ст. 369 КК України за пропозицію або давання хабара.