На адмінкордоні з Кримом встановлять відеоспостереження - Держприкордонслужба

На адмінкордоні з Кримом встановлять відеоспостереження - Держприкордонслужба

Укрінформ
Українські прикордонники та учасники акції громадянської блокаду Криму прийняли рішення щодо встановлення відеоспостереження на блокпостах в Херсонській області, поблизу півострова.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає Радіо Свобода.

За його словами, українські прикордонники беруть участь у засіданнях спільного штабу акції, в який входять представники Меджлісу і громадських організацій.

"Вчора відбулася таке нарада, під час якої прийнято рішення про встановлення систем відеоспостереження на блокпостах і ряд інших службових моментів, які стосуються взаємодії", – сказав Слободян.

Раніше він повідомив про триваюче скорочення потоку пасажирів та транспорту в Крим і назад.

Нагадаємо, 20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує у Крим з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією.

За словами організаторів акції, вони не будуть пропускати фури в Крим доти, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв'язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій проти кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-