У Києві розмістять шість міні-ТЕЦ

Заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко повідомив, що шість міні-ТЕЦ у столиці будуть розміщені на правому і лівому берегах Києва.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Київ. 24", передає Укрінформ.

"До чого готується столиця - це важка зима, насправді важка зима. Ми розуміємо, що останні удари, які були зроблені ворогом по енергетичній системі України, вони викликають обмеження в енергопостачанні. Ми розуміємо, що Київ не є островом. Ми залежні також від об'єднаної енергосистеми України та такі ж обмеження будуть у нас. Відповідно, звичайно, що столиця готується до того, аби якимось чином принаймні мінімізувати ці обмеження, наскільки це можливо. От сьогодні ми говоримо про взагалі нову концепцію енергетики столиці. Це шість міні-ТЕЦ", - сказав Бондаренко.

За його словами, ці 6 міні-ТЕЦ зможуть забезпечити близько 300 тисяч киян електроенергією, теплом і водою.

Читайте також: Пройти майбутню зиму за рахунок розподіленої генерації не вдасться - радник Прем'єра

"Донорське обладнання вже є, також іде мова про модернізацію котелень. Перш за все ми маємо говорити зараз про індивідуальні котельні і про житлові будинки, багатоквартирні житлові будинки", - уточнив Бондаренко.

Він додав, що чим більше буде невеликих джерел генерації, які не можна знищити або пошкодити одночасно, тим більше Київ буде захищений від можливого блекауту.

"Насправді ми говоримо про перші 6 ТЕЦ, які будуть розміщені і на правому, і на лівому березі. Як такого розподілу не буде. Це саме такі місця, де проживає багато людей. Це перш за все такі спальні зони, будемо говорити відверто. Далі, знову ж таки, ми маємо індивідуальні котельні які можуть бути як одна для декількох житлових будинків, так і безпосередньо одна на будинок. Ми зараз будемо думати, Віталій Кличко вже дав відповідне доручення. Ми будемо думати над певною програмою для багатоквартирних житлових будинків для того, аби вони встановлювали індивідуальні котельні, індивідуальне генераційне обладнання. Тому насправді оце будуть доволі невеликі зони, які будуть забезпечені світлом, теплом, водою 24/7, не настільки залежні від великих об’єктів генерації", - сказав Бондаренко.

Читайте також: Підготовка до зими: МОЗ спільно з ВООЗ почали встановлювати у лікарнях модульні котельні

Як повідомлялося, раніше Київрада погодила встановлення 6 міні-ТЕЦ у столиці та зміну системи теплопостачання та енергозабезпечення.