Через падіння уламків на Хмельниччині пошкоджені лінії електропередачі

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила, що сьогодні в Україні не було сильних уражень енергетичних об'єктів внаслідок сьогоднішньої повітряної атаки, однак через падіння уламків на Хмельниччині пошкодились лінії електропередачі.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На щастя, сильних уражень енергетичних об'єктів не було внаслідок сьогоднішньої ракетної і дронової атаки, однак через падіння уламків на Хмельниччині пошкоджувалися лінії електропередачі, було знеструмлення близько 11 тисяч споживачів", - сказала заступниця міністра, додавши, що на ранок усіх споживачів заживлено.

За її словами, сьогодні не прогнозується обмеження споживачів, однак ситуація може змінитися через зростання споживання. "Тому закликаємо наших споживачів, не дивлячись на те, що потепліло і, можливо, вже є бажання вмикати кондиціонери і системи охолодження, просимо все ж таки розумно ставитися до споживання електроенергії, оскільки це напряму впливає на стан енергосистеми", - сказала заступниця міністра.

Читайте також: Оборонна промисловість убезпечена від відключень світла - голова Укренерго

Вона поінформувала, що минулого тижня для покриття дефіциту електроенергії Україна залучала "й імпорт, і аварійну допомогу".

"Продовжуємо ремонти, продовжуємо відновлення, продовжуємо робити все для того, щоб наші споживачі були зі світлом весь час. Однак на цей час ситуація дійсно складна в енергосистемі", - підкреслила Гринчук.

Читайте також: В Україні продовжать створювати «пасивний» захист для об'єктів критичної інфраструктури - Шмигаль

Як повідомлялось, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що російська армія під час нічної атаки на Україну мала намір завдати ударів по критичній, енергетичній інфраструктурі та військових об'єктах.

Із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об'єкти. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Кабінет міністрів ухвалив постанову, що зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень.

 Фото: Телеграм Олега Синєгубова