Збитки у газовій сфері Донеччини через війну сягнули ₴1,6 мільярда

У Донецькій області через повномасштабну війну, постійні ворожі обстріли газових мереж та газорозподільчих станцій збитки в газовій галузі становлять уже 1,6 млрд грн.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Об'єкти газової галузі. Станом на сьогодні з 6450 км розподільчих газових мереж повністю або частково зруйновано 458 км, це майже 6%. Із 514 газорозподільчих станцій повністю або частково зруйновано 35 одиниць. Збитки становлять 1,6 млрд грн - це вартість знищеного та пошкодженого майна і недоотримана вигода», - відповіла Гусєва.

Читайте також: У Миколаївці на Донеччині повернули газ у майже пів сотні будинків

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

В області через повномасштабну війну, постійні ворожі обстріли об’єктів електропостачання збитки оператора розподілу електричної енергії вже становлять 23 млрд грн. Збитки ТЕЦ за цей час - 4 млрд грн.

Фото: 24 канал