Лікарні матимуть пріоритет у забезпеченні світлом під час планових відключень - рішення уряду

Кабінет Міністрів затвердив Порядок визначення та застосування граничних величин споживання електричної потужності, яким визначає перелік критично важливих обʼєктів, що мають бути забезпечені пріоритетним електропостачанням. До переліку цих обʼєктів належать заклади охорони здоровʼя.

Про це за підсумками засідання уряду інформує Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Аби забезпечити справедливу і рівномірну черговість розподілу використання електроенергії, а також визначити пріоритетність електропостачання споживачів, визначено перелік критично важливих обʼєктів, яким має бути забезпечено пріоритетне електропостачання відповідно до встановленого мінімального навантаження, серед яких і заклади охорони здоровʼя державної або комунальної форми власності", - йдеться у повідомленні.

Як додали в МОЗ, схвалення такого рішення дозволить зберегти цілісність обʼєднаної енергетичної системи України в умовах балансових і мережевих обмежень, які спричинені масовими пошкодженнями критичної енергетичної інфраструктури, протягом дії воєнного часу та шести місяців після його припинення або скасування.

Читайте також: Підготовка до зими: МОЗ спільно з ВООЗ почали встановлювати у лікарнях модульні котельні

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, у мережах лікарень наявні 11 тисяч генераторів. Із них упродовж воєнного стану поставлено більше 3 тисяч, це генератори потужності понад 50 кВт. Проте, як зазначають у МОЗ, викликом є не самі генератори, а наявність пального для них.

Фото ілюстративне