Загарбники розстріляли інваліда-візочника у Вовчанську - прокуратура відкрила справу

Відео

Окупанти у Вовчанську розстріляли інваліда, який пересувався за допомогою візка, за цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Про це у Телеграмі повідомила Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

Зазначається, що моніторингом соціальних мереж, а саме Телеграм-каналу журналіста Андрія Цаплієнка, виявлено публікацію про цей злочин росіян.

У матеріалі журналіста йде мова про те, що аеророзвідники під час моніторингу повітряного простору над м. Вовчанськ Харківської області виявили тіло загиблої людини в кріслі колісному неподалік місцевої лікарні, яку захопили російські військовослужбовці.

«Правоохоронці розглядають версію, що потерпілий намагався відʼїхати подалі від медичного закладу, але військові ЗС РФ розстріляли його та кинули у кріслі колісному стояти посеред розбитої вулиці», - заявили у прокуратурі.

Прокурорами внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Харківській області.

Читайте також: На півночі Вовчанська росіяни беруть в полон і розстрілюють місцевих жителів - Клименко

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що у Харківській області загарбники розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів і зосередили основні зусилля на напрямку Стрілеча - Липці та захоплені Вовчанська і розгортанням наступу в тил українських військ.