Наводив фосфорні снаряди на Миколаївщину: російського агента відправили за ґрати на 15 років

Агент російської розвідки, який наводив фосфорні снаряди, «Гради» та дрони-камікадзе на Миколаївщину, дістав 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент російської розвідки, який діяв на Миколаївщині. Зловмисник коригував удари агресора по регіону із використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню «Град» та дронів-камікадзе типу Shahed», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворожий агент передавав координати об’єктів зі своїми «рекомендаціями» для нових або повторних ударів.

Співробітники СБУ затримали фігуранта у результаті спецоперації на території обласного центру у травні 2023 року. У нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для фотофіксації потенційних цілей та листування з куратором.

Читайте також: «Зливав» ворогу плани ЗСУ: у Миколаєві матроса-зрадника засудили на 15 років

Як встановило розслідування, місцевого жителя, мобілізованого до військової частини, що дислокується у регіоні, розвідка РФ дистанційно завербувала наприкінці 2022 року.

Комунікація між агентом та його російським куратором відбувалась через анонімний чат у популярному месенджері. За співпрацю з окупантами зрадник отримував винагороду, яка надходила на його криптогаманець.

Читайте також: У Кривому Розі затримали інформатора, який зливав дані про ППО ворожому воєнкору

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 КК (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, до 15 років ув’язнення засудили агента російської ФСБ, який збирав розвідувальні дані про Сили оборони України в Миколаївській області.