У Каневі демонтували бюст комісара «Молодої гвардії»

Фото

У Каневі Черкаської області демонтували постамент та погруддя учасника організації "Молода гвардія" та її комісара Олега Кошового.

Про це у Фейсбуці повідомляє Канівська міська рада, передає Укрінформ.

"У Каневі відповідно до розпорядження міського голови "Про переміщення з публічного простору території Канівської міської територіальної громади меморіальної дошки, постаменту та погруддя Олега Кошового" силами працівників Канівського КПТМ та КП "Місто" 7 травня демонтовано постамент та погруддя Олега Кошового, що встановлені біля музею народного декоративного мистецтва", – йдеться в повідомленні.

За словами міського голови Ігоря Ренькаса, у місті триває процес очищення від колишніх маркерів окупації, адже вони так чи інакше впливають на життя суспільства, зокрема його колективну пам’ять.

Читайте також: На Рівненщині демонтують пам'ятник чекісту та радянському письменнику Миколі Островському

Олег Кошовий у 1939-40 роках навчався в Канівській школі. Згодом разом із матір'ю виїхав до Краснодона (нині Сорокине) Луганської області.

Як повідомлялося, торік у Каневі демонтували пам’ятний знак «Телеграма бідноти Канівського повіту до В.І.Леніна», який був розташований навпроти гімназії імені Івана Франка.