Вінницька міськрада запроваджує ваучерну допомогу на старт бізнесу для ветеранів

Вінницька міськрада запроваджує систему ваучерної підтримки на старт підприємницької діяльності ветеранів російсько-української війни і членів їхніх сімей з фінансуванням у розмірі 41 млн грн.

Про це повідомила Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Ми запроваджуємо систему ваучерних підтримок для малого і середнього бізнесу. Насамперед для виробництва товарів подвійного призначення – це в межах оборони, а також на ІТ-рішення для бізнесу. Крім того, йдеться про запровадження ваучерної підтримки на старт підприємницької діяльності демобілізованих, ветеранів і членів їхніх сімей», - йдеться у повідомленні.

Розмір ваучера становитиме 100 тис. грн.

Нові види підтримки підприємництва передбачаються Програмою розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2024–2026 роки, затвердженою депутатами 26 квітня в ході сесії міської ради.

На підтримку старту підприємницьких ініціатив демобілізованих і ветеранів російсько-української війни Програмою передбачається виділення 41 млн грн на три роки.

Читайте також: На Львівщині ветерани можуть отримати ₴250 тисяч на власну справу

Зазначається, що у разі необхідності і запиту від ветеранів і членів їхніх сімей у громаді запроваджуватимуться й інші форми підтримки підприємництва для цих категорій.

Як повідомлялося, у Вінниці для малого і середнього бізнесу діє низка форматів фінансової підтримки малого і середнього бізнесу. Зокрема це і компенсація ЄСВ за новостворені робочі місця, компенсація відсотків за кредитами, компенсація за облаштування обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ тощо.

Фото: АрміяInform