Львівські пластичні хірурги відновлюють обличчя 20-річній жительці Луганщини

Фото

У Центрі UNBROKEN у Львові пластичні хірурги відновлюють обличчя дівчині з Луганської області, якій під час ракетної атаки у Дніпрі посікло уламками скла обличчя і тіло.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN).

Як розповіли у центрі, Анні Котовій із Сєвєродонецька 20 років. Після початку повномасштабної війн дівчина разом зі своїм хлопцем виїхала до Дніпра. 14 січня 2023 року - в день 19-річчя Анни - російська ракета влучила в сусідній під’їзд. Ударна хвиля розтрощила вікна і численні уламки скла посікли тіло і обличчя дівчини. Один з них застряг за міліметр від сонної артерії. Дніпровські лікарі вилучили небезпечний предмет і врятували життя дівчини. Але ліве око зберегти не вдалося. Після України дівчина продовжила лікування в Австрії, де для неї виготовили очний протез.

Львівські пластичні хірурги відновлюють обличчя 20-річній жительці Луганщини / Фото: пресслужба першого ТМО Львова

На обличчі та тілі Анни все ще залишаються рубці та шрами. Аби їх позбутися, дівчина звернулася до спеціалістів Першого медоб’єднання Львова. Пластичні хірурги Центру естетичної медицини проконсультували пацієнтку, склали план лікування та виконали перший етап лазерного шліфування рубців на тілі.

«Анна прагне повернути свою красу до одруження, бо мріє про пишне весілля, гостей та сукню. Її хлопець Денис освідчився ще тоді, як дівчині гоїли рани в українських шпиталях», - додали у центрі «Незламні».

Читайте також: У Львові хірурги зі США допомогли сформувати піднебіння хлопчику з тканин щоки

Як повідомляв Укрінформ, у Львові провели першу в Україні операцію з пластики м’язів обличчя, під час якої лікарі повернули красу жінці з Луганщини - її обличчя понівечив російський боєприпас.