У Київській ОВА відкрилася виставка «Нацспротив. Війна очима добровольців»

Відео

У Київській обласній військовій адміністрації 18 квітня відкрилась соціальна виставка «Нацспротив. Війна очима добровольців».

Про це під час брифінгу повідомив Володимир Авдєєнко – керівник Київського обласного центру підготовки населення до національного спротиву, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КОВА.

«Наша соціальна виставка – це фотохроніка війни, з якої складається велика історія, історія про нацспротив. Про людей, які добровільно пішли захищати свій дім, захищати свої родини, свою країну. І які перемогли ворога», – сказав Авдєєнко.

Як зазначається, на виставці представлені фото та текстові матеріали п'яти добровольців.

Микола Кравченко «Крук» – головний ідеолог Азовського руху, загинув, захищаючи столицю від російських військ. На виставці зібрані останні авторські фото з власними підписами.

Олександр Карасьов – засновник міліарного бренду М-ТАС. В березні 2022 року Олександр Карасьов став на захист країни – у лавах 130-го батальйону ТрО міста Києва. В січні 2024 року три балістичні ракети прилетіли у виробництво М-ТАС. Цим фото поділився Олександр.

Олександр Матяш – учасник АТО, з початку повномасштабного вторгнення воював у Патрульній поліції, потім - в ЗСУ. Засновник бренду чоловічої білизни та одягу Regata Club та провідник ветеранського бізнесу в Україні.

Олексій Бик – учасник АТО, з повномасштабного вторгнення воював у ССО «Азов-Київ», офіцер 3-ї ОШБр, поет та музикант. Дім Олексія під Києвом ворог розстріляв з танку через червоно-чорний прапор. В боях втратився і телефон з фотографіями. Але лишився вірш про ті події на Київщині. Вірш Бика також представлений на виставці.

Тут же представлені й фото Володимира Авдєєнка, який звільняв Ірпінь, воював на Харківському, Донецькому напрямках. Володимира поранило в Соледарі. Після року реабілітації очолив Київський обласний центр підготовки населення до нацспротиву.

Читайте також: У столиці відкрилась виставка «Khaki is a new pink»

«З початку 2024 року наш Центр безкоштовно готує цивільне населення до оборони. Інструктори з бойовим досвідом кожні вихідні вчать хлопців та дівчат, чоловіків та жінок військовій справі – вогневій підготовці, тактиці, тактичній медицині, роботі з БПЛА та іншим військовим дисциплінам. Кожен з нас має бути готовим до спротиву. Кожен має вміти захистити своє», – підкреслив Авдєєнко.

В Київській ОВА виставка триватиме тиждень. Потім вона поїде Київщиною та буде представлена в музеях та галереях регіону.

Як повідомляв Укрінформ, Національний військово-історичний музей України запрошує киян та гостей міста на виставку «Нація зброярів», де представлена в тому числі сучасна зброя.