На Хмельниччині презентували систему самооцінювання роботи шкіл

Фото

На Хмельниччині представники Державної служби якості освіти України презентували інформаційно-аналітичну систему EvaluEd для зовнішнього оцінювання освітніх та управлінських процесів у школах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Держслужби якості освіти Руслан Гурак розповів присутнім керівникам навчальних закладів, що ця система пройшла пілотне випробування в 36% зареєстрованих у ній шкіл та отримала схвальні відгуки.

«Школи тепер зможуть автоматизовано проводити комплексне самооцінювання, яке відбувається за тими ж критеріями, що й інституційні аудити. За допомогою даних, які вносяться в унікальну базу EvaluEd, директори закладів можуть визначати сильні та слабкі сторони, отримати рекомендації з удосконалення освітніх та управлінських процесів. Наприклад, ситуацію з булінгом, якість навчання й харчування, облаштування укриттів, доброчесність тощо», - сказав Гурак.

На Хмельниччині презентували систему самооцінювання роботи шкіл / Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

За його словами, система побудована таким чином, що в ній можуть брати участь і педагоги, й учні та батьки. Оцінюватимуть за чотирма рівнями: освітнє середовище, управлінська діяльність, результати навчання учнів та підтримка й розвиток педагогічного персоналу.

Читайте також: Міносвіти розробило Дорожню карту для підвищення якості навчання українською мовою

Гурак додав, що для повноцінної роботи з EvaluEd зареєстровано вже близько 600 шкіл із Хмельницької області.

Як повідомляв Укрінформ, уряд ухвалив Концепцію безпеки закладів освіти.