На Харківщині та у Криворізькому районі діють обмеження електроенергії

Станом на ранок 1 квітня у Харківській області діють обмеження електропостачання для всіх споживачів, у Криворізькому районі Дніпропетровської області обмежується споживання промисловістю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Сьогодні зранку застосовані обмеження споживання для всіх споживачів на Харківщині та для промислових – на Криворіжжі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у регіонах, які розташовані на лівому березі Дніпра, через пошкодження електростанцій російськими ракетами і дронами спостерігається локальний дефіцит електроенергії.

У неділю, 31 березня, підтримки балансу між споживанням та виробництвом, з 9:23 до 17:56 обмежувалась робота об’єктів ВДЕ, в окремі години - потужністю до 2 392 МВт.

Читайте також: В Одесі вводять аварійні відключення електрики

Імпорт електроенергії 1 квітня запланований від ранку і протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 14 296 МВт-год.

Експорт запланований протягом доби до Молдови загальним обсягом 230 МВТ-год.

Як повідомлялося, із 22 березня Росія поновила масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Через ракетні та дронові удари постраждали теплоелектростанції, ДніпроГЕС та високовольтні підстанції.