У Хмельницькому через війну гостро не вистачає водіїв громадського транспорту

У Хмельницькому через мобілізацію загострилась проблема нестачі водіїв комунального громадського транспорту.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступниця директора з виробництва КП «Електротранс» Наталія Свистун.

«Наразі маємо щонайменше 20 вакансій водіїв тролейбусів та автобусів. І з кожним днем потреба зростає», - зазначила Свистун.

За її словами, з початку повномасштабного вторгнення мобілізовано близько чотирьох десятків працівників комунального підприємства. В їх числі призвали 21 водія: 14 зараз служать у війську, троє безвісно зникли, ще четверо загинули на війні, а замінити їх ніким.

Посадовиця КП «Електротранс» зауважила, що хоч і намагаються різними способами заповнити вакансії, проте проблема залишається.

Читайте також: На Хмельниччині запровадили погодинні відключення світла

«Насамперед, запрошуємо на роботу жінок, вони вже становлять четверту частину водіїв. Коштом підприємства майбутнім водіям і водійкам оплачуємо навчання. Але як тільки вони здобувають категорію D, їх переманюють приватні перевізники, хоча зарплату пропонуємо пристойну. Забезпечуємо і бронювання, однак ця процедура складна та тривала», - розповіла Свистун.

Вона додала, що критичну нестачу кадрів підприємство відчуло після останнього ракетного обстрілу міста 22 березня. Через аварійний стан електромереж у Хмельницькому на багатьох маршрутах замість тролейбусів випустили комунальні автобуси і за кермо посадити не було кого.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині дружини військових навчаються на трактористок.

Фото ілюстративне