Громаді на Вінниччині повернули землі водного фонду вартістю понад ₴300 мільйонів

У розпорядження Вороновицької територіальної громади на Вінниччині повернули майже 12 га земель водного фонду вартістю 304 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомила Вінницька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За сприяння органів прокуратури реально виконано рішення Господарського суду Вінницької області за позовом Немирівської окружної прокуратури до фізичної особи-підприємця про розірвання договору оренди земельної ділянки водного фонду на території Вороновицької селищної ради загальною площею майже 12 га вартістю 304 млн грн та зобов’язання повернути її територіальній громаді», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура ініціювала дострокове припинення договірних відносин з орендарем, оскільки той чотири роки не платив за користування земельною ділянкою зі ставком. Внаслідок цього місцевий бюджет втрачав грошові надходження.

Читайте також: На Хмельниччині суд повернув державі землі лісу вартістю ₴9 мільярдів

Після постановлення судом рішення про задоволення позову відповідачем повернуто земельну ділянку та водний об’єкт громаді.

Як повідомлялося, у 2024 році органами прокуратури Вінниччини подано три позови щодо 20 ділянок земель водного фонду загальною площею 885 га.