На Київщині торік створили понад 2,5 тисячі нових місць у дитсадках – ОВА

Упродовж 2023 року в Київській області створили понад 2,5 тисячі додаткових місць у дитячих садках.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

«Київщина – лідер серед регіонів у створенні додаткових місць в дитячих садках. Протягом 2023 року в області їх створено понад 2,5 тисячі», – написав Кравченко.

Він зауважив, що попит на місця в дитсадках чималий як від жителів області, так і від внутрішньо переміщених осіб, які покинули свої домівки через агресію росіян та живуть на Київщині.

Голова ОВА поінформував, що в області наразі 760 дитячих садків. Їх відвідують понад 56 тисяч дітей.

Читайте також: Перша в Україні фабрика-кухня розпочала доставку харчування у школи

Також, за його словами, торік 9 приватних дитсадків та 6 ФОП отримали ліцензії на провадження освітньої діяльності. Ці заклади можуть відвідувати понад 1,3 тис. дітей.

Крім того, Кравченко зазначив, що був відкритий модульний садочок у селі Загальці Бородянської громади, відновлено роботу пошкоджених дитсадків «Каштан» у Бишівській громаді, «Червона калина» та «Рута» в Ірпінській, «Перлинка» – у Бучанській. Завершили реконструкцію дитсадка «Берізка» Гірської громади, а у Борщагівській відкрили дитсадок «Левенятко», створили дошкільні відділення у низці гімназій області.

Начальник Київської ОВА також додав, що продовжується відновлення й будівництво закладів дошкільної освіти в Макарівській, Бородянській, Гостомельській, Великодимерській, Бучанській, Ірпінській, Димерській територіальних громадах.

Як повідомлялося, внаслідок повномасштабного російського вторгнення на Київщині було зруйновано 244 заклади освіти.

Фото ілюстративне