У Львові відкрилося почесне консульство Словаччини

Фото

У Львові з 11 березня офіційно запрацювало почесне консульство Словацької Республіки.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«У своїй роботі звертатиму увагу на розширення звʼязків між нашими країнами у галузі вищої освіти, культури. Та найважливіше - сьогодні хочу анонсувати надання гранту на суму 10 тисяч євро для закупівлі необхідного медичного обладнання для військового госпіталю», - зауважив почесний консул Словаччини у Львові Юрій Переста.

На урочистому відкритті були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, генеральний консул Словаччини в Ужгороді Павол Паніс, почесні консули іноземних держав у Львові, представники влади Львівської області.

«Відкриття почесного консульства у країні, яка перебуває у стані війни, - це ознака того, що Україна в цій боротьбі не сама. Наша країна проходить випробування на міцність. І в цьому нас підтримує словацький народ», – зазначив заступник Львівської ОВА Андрій Годик.

У Львові запрацювало Почесне консульство Словацької Республіки / Фото: Львівська ОВА

Головний офіс почесного консульства розташований за адресою: м. Львів, вул. Героїв УПА, 73 ж. Громадяни можуть звертатися із заявами з понеділка по середу.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар заявив, що Словаччина продовжить надавати Україні невійськову підтримку.