Мін'юст подав позов про санкції проти жительки Луганська за поширення пропаганди Кремля

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до громадянки Світлани Гізай, яка проживає в тимчасово окупованому Луганську, є «депутаткою» народної ради «ЛНР» та поширює пропаганду Кремля.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«1 березня 2024 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до Гізай Світлани Федорівни санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві уточнюють, що Гізай - уродженка Харківської області, яка проживає в тимчасово окупованому Луганську. Від початку окупації Луганської області вона та члени її родини активно підтримували незаконні збройні формування та входили до керівних органів «ЛНР».

Читайте також: Судитимуть диверсанта з Білорусі, який планував знеструмити Київ

За інформацією Мін’юсту, у подальшому Гізай продовжила свою «політичну» діяльність та активно поширювала пропаганду Кремля щодо обстрілів мирного населення з боку ЗСУ.

Зазначається, що зараз Гізай є «депутаткою» народної ради «ЛНР» та членом політичної партії «Єдина Росія». Крім того, Гізай брала участь в організації та агітаційній діяльності з метою проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Луганської області.

Як повідомляв Укрінформ, раніше начальницю «митного посту» «ЛНР» заочно засудили до 14 років в'язниці.