На Буковині прикордонники на вертольоті зупинили двох ухилянтів

Відео

На Буковині прикордонники на вертольоті вночі помітили порушників, які намагалися перетнути кордон. Затриманими виявилися двоє українців призовного віку.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецький прикордонний загін, передає Укрінформ.

"Днями екіпаж вертольота Airbus H-125 патрулював кордон на ділянці відділу «Порубне». За допомогою тепловізійної камери оператор зафіксував рух в бік сусідньої Румунії двох осіб. Авіатори скорегували групу реагування, яка за кілька хвилин, за 500 метрів від державного кордону, затримала двох чоловіків, мешканців Чернівецької та Івано-Франківської області", - йдеться у повідомленні.

Стосовно затриманих за спробу порушення держаного кордону осіб склали матеріали про адміністративне правопорушення.

Читайте також: СБУ викрила схеми для ухилянтів у п'яти регіонах, серед затриманих - військком із Полтавщини

У прикордонному відомстві зазначили, що наразі на ділянці відповідальності Чернівецького прикордонного загону в охороні державного кордону активно застосовують пілотовану авіацію. Зокрема, патрульні літаки та гелікоптери постійно здійснюють моніторинг держрубежу як вдень, так і вночі. А сучасні системи фото- та відеофіксації дозволяють авіаторам бачити порушників із відстані декількох кілометрів.

Як повідомляв Укрінформ, днями з річки Тиса прикордонники дістали тіло українця, який прагнув незаконно дістатися сусідньої Румунії.

Фото ілюстративне