На Закарпатті роми протестували через домашній арешт для підозрюваного у вбивстві барона

На Закарпатті роми палили шини на знак протесту про домашній арешт для підозрюваного у вбивстві барона, прокуратура оскаржуватиме рішення суду про зміну запобіжного заходу.

Про це повідомили в коментарі Укрінформу речниця Нацполіції на Закарпатті Ганна Дан та речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк. 

"Так, увечері 25 січня в Підвиноградові дійсно відбувалася масова акція протесту місцевих жителів щодо того, що під домашній арешт відпустили двох жителів селища, один з яких підозрюється в умисному вбивстві. Люди палили шини. Утім поліція забезпечила громадський порядок під час акції. Все минуло мирно", - повідомила Дан. 

За її словами, поліцейські не допустили вчинення правопорушень та якихось активних дій з боку місцевих жителів. 

Речниця Закарпатської облпрокуратури додала, що прокуратура оскаржить рішення суду, яким підозрюваним з Підвиноградова не продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

"Там є два провадження і двоє затриманих підозрюваних - один у хуліганстві, інший - в умисному вбивстві. Напередодні масової акції якраз закінчився термін тримання під вартою на два місяці, і підозрюваних суд відпустив під домашній арешт, не задовольнивши звернення прокурорів щодо продовження строків запобіжного заходу. Прокуратура це рішення суду вже оскаржила", - сказала Хижняк.

Читайте також: Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки ромів на Закарпатті

Як повідомили в прокуратурі, з кінця листопада 2023 року чоловіки перебували під вартою. Один із них – за підозрою у скоєнні умисного вбивства з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 ККУ), інший – за підозрою у хуліганстві (ч. 4 ст. 296 ККУ).

Як раніше повідомляв Укрінформ, у листопаді на Закарпатті сталася масова бійка ромів в селищі Підвиноградів, під час якої було вбито людину - місцевого барона - ударом лопатою по голові. У масовій бійці брали участь кілька десятків чоловіків. Затримали двох, один з них завдав удар лопатою по голові, внаслідок якого загинула людина. Інший - провокував конфлікт, маючи при собі биту.

За інформацією Укрінформу, слухання в цій справі призначені на 29 січня. Після цього, за необхідності, апеляційні скарги прокурора будуть доповнені.

Фото ілюстративне