Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки ромів на Закарпатті

Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки ромів на Закарпатті

Укрінформ
Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки у Підвиноградові – це 41-річний місцевий житель, якого підозрюють в організації сутички.

Про це повідомили на сайті поліції Закарпатської області, передає Укрінформ.

"Поліція Закарпаття продовжує досудове розслідування за фактом бійки, яка сталася між місцевим населенням на одній з вулиць у селі Підвиноградів Берегівського району. Там 27 листопада внаслідок конфлікту несумісні з життям травми отримав 40-річний чоловік. Того ж дня підозрюваного у побитті – 34-річного закарпатця – затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. У ході слідства правоохоронці з’ясували, що організував бійку 41-річний місцевий мешканець", – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що учасники конфлікту заздалегідь підготували предмети для завдання тілесних ушкоджень, з погрозами та нецензурною лексикою спровокували конфлікт між місцевим населенням.

Як повідомляється, підозрюваного в організації сутички, 41-річного мешканця Підвиноградова, поліцейські затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Чоловіку інкримінують ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (відповідальність за вчинення хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень).

У поліції обіцяють надати правову оцінку діям кожного учасника масової бійки.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті в селі Підвиноградів 27 листопада сталася масова бійка за участю кількох десятків чоловіків, під час якої одного з учасників вбили лопатою. Бійка відбулася в частині села, де компактно проживають роми. Також є інформація про те, що бійка сталася під час "виборів" барона в поселенні.

Читайте також: У реабілітаційному центрі на Львівщині сталася бійка, один з пацієнтів загинув

Наразі у справі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу, тобто умисне тяжке тілесне ушкодження – у справі головним фігурантом є 34-річний чоловік, який завдавав ударів померлому. Його затримано, він перебуває в ізоляторі.

Підвиноградівські роми – це представники так званих шатрових ромів. Їхнє поселення вважається одним із найбагатших ромських в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-