На Закарпатті біля Тиси спіймали ухилянтів із надувними фламінго та дитячим кругом

Фото

На Закарпатті прикордонники затримали ухилянта та провідника - чоловіки намагалися перепливти Тису з рожевим дитячим надуваним кругом та нарукавниками у вигляді фламінго.

Про це повідомили в Фейсбуці Західного регіонального управління Держприкордонслужби, передає Укрінформ.

"Двох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон з Румунією, затримали прикордонники відділення "Грушово" Мукачівського прикордонного загону", - йдеться в повідомленні.

При затриманні у чоловіків прикордонники виявили специфічні плавзасоби - дитячий рожевий надувний круг в одного та нарукавники з рожевими фламінго в іншого. З ними вони намагалися перетнути Тису, по якій проходить українського-румунський кордон.

Як повідомляється, один із плавців є жителем Закарпаття, інший приїхав з Полтавщини.

Читайте також: У Карпатах затримали ухилянтів, які зібралися за кордон на мотоциклі

"Прикордонники з’ясували, що закарпатець пообіцяв своєму товаришеві супроводити його в сусідню країну. З цією метою він забезпечив полтавчанина гідрокостюмом та «надійним» плавзасобом – надуваним дитячим колом, а щоб він не сумнівався, що стрімку та бурхливу гірську річку із потужною течією зовсім легко подолати, себе закарпатець убезпечив надувними дитячими нарукавниками із рожевими фламінго", - повідомили в ДПСУ.

Як зазначають прикордонники, про те, що глибина Тиси на напрямку їх руху сягає чотирьох метрів, а ширина майже 50 метрів і, що у річці вже потонули майже два десятки чоловіків – провідник волів мовчати.

За свою послугу закарпатець планував отримати від полтавця 3200 доларів.

"Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", справи скеровано до суду", - повідомили в ДПСУ.

Крім того, зазначають правоохоронці, щодо виявлення у діях закарпатця ознак злочину, передбаченого ст.332 "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" Кримінального кодексу України прикордонники направили до Нацполіції відповідне повідомлення.

Читайте також: Майже 20 тисяч чоловіків виїхали з України від початку війни, щоб уникнути призову - ВВС

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні прикордонники на Закарпатті затримали киянина, який купив фальшиві документи на двійню за 4 тисячі доларів та намагався виїхати за ними до Румунії.

Фото: ДПСУ