Ворог минулої доби випустив по Херсонщині 28 керованих авіабомб

Оновлено

Упродовж доби зафіксували 28 прильотів керованих авіаційних бомб по населених пунктах Херсонщини. Влучання були у Бериславському та Херсонському районах.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За минулу добу противник здійснив 63 обстріли, випустивши 301 снаряд з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації. По місту Херсон ворог випустив 16 снарядів. Зафіксовано 28 прильотів КАБ по населених пунктах Херсонщини. Влучання були у Бериславському та Херсонському районах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, приміщення навчального закладу у Бериславі. Через російську агресію п'ятеро людей зазнали поранень.

 Очільниця пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявила, що ворог скинув 32 керовані авіабомби на Херсонську область за добу.

“Ворог намагається продовжувати тиск з повітря і цієї ночі активно використовував тактичну авіацію, продовжуючи скидати керовані авіабомби. За добу ми нарахували таких 32. Вони приходилися на населені пункти правого берега вздовж води. Потерпали Берислав, Кам’янка, Козацьке, Веселе і руйнувалася цивільна інфраструктура, приватний сектор був під ударом”, - сказала вона.

За словами Гуменюк, унаслідок авіаційних ударів є постраждалі, але точна інформація ще не невідома, немає і даних про загиблих.

Читайте також: На Херсонщині з-під обстрілів евакуювали 90 дітей

Як повідомляв Укрінформ, ворог обстрілював Херсон, у місті лунали потужні вибухи.