Закарпатська митниця назвала фейком заяви про махінації на пункті пропуску «Тиса»

Закарпатська митниця офіційно повідомляє, що розповсюджена інформація щодо звинувачень керівництва митниці в організації незаконного вивезення з України до Угорщини 13 млн доларів 29 вересня у пункті пропуску «Тиса», не відповідає дійсності.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської митниці, передає Укрінформ.

«ЗМІ шириться фейк, в якому звинувачують Закарпатську митницю у безперешкодному пропуску через кордон значної суми валюти. Закарпатська митниця офіційно повідомляє, що розповсюджена інформація, в якій звинувачують керівництво митниці «в організації незаконного вивезення з України до Угорщини 13 млн доларів, які виявили в автомобілі вже на боці Угорщини, а український кордон машина пройшла без перевірок, 29 вересня, у пункті пропуску «Тиса» - не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають на митниці, це офіційно підтвердили й угорські колеги сьогодні, 5 жовтня, під час міжнародної робочої зустрічі митної та прикордонної служб на КПП «Чоп – Захонь».

«Суміжна сторона зазначила, що «в період з 28 по 30 вересня 2023 року в пункті пропуску «Захонь» представниками поліції не виявлялись будь-які кошти, що переміщувалися з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм невідомо про декларування коштів у розмірі 13 млн доларів США», - йдеться в повідомленні митниці.

Читайте також: Україна подолає корупцію на митниці, коли стане членом Євросоюзу – Шмигаль

На Закарпатській митниці закликали не поширювати неперевірену та недостовірну інформацію від сумнівних джерел в ЗМІ.

Раніше колишній нардеп Ігор Мосійчук опублікував пост на своєму Фейсбуці, у якому прямо звинуватив начальника Закарпатської митниці Олександра Семиргу та його заступника Віталія Козюберда, що вони, використовуючи своє керівне становище, з метою отримання неправомірної вигоди, сприяли незаконному переміщенню 13 тисяч доларів до ЄС. Інформацією Мосійчук поділився «із власних джерел».

Фото: Ігор Мосійчук, Фейсбук