У Херсоні відновили знищений росіянами пам'ятний знак на честь захисників

У Херсоні повністю відновили пам'ятний знак на честь бійців батальйону «Херсон», який російські окупанти влітку 2022 року розбили вщент і спалили сквер, де він був встановлений.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«У Херсоні повністю відновили пам'ятний знак на честь бійців батальйону «Херсон», яким командував лейтенант міліції Руслан Сторчеус. Він загинув у зоні проведення АТО 2014-го року і посмертно був нагороджений орденом «За мужність» lll ступеня. Вдячні херсонці увічнили пам'ять полеглих захисників України, облаштувавши сквер і пам'ятний знак», - написав начальник МВА.

Як розповів батько Руслана Олександр Сторчеус, російські окупанти влітку 2022-го року спробували знищити це місце і пам'ять про героїв - вони спалили сквер і розбили вщент меморіальну дошку.

Читайте також: На Харківщині відкрили памятний знак на честь захисників Золочева

Міська військова адміністрація відновила пам'ятний знак, комунальне підприємство «Парки Херсона» навело лад на території і надалі підтримуватиме її у належному стані.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.