Загарбники перетворили університет у Бердянську на центр російської пропаганди

У тимчасово захопленому Бердянську загарбники перетворили педагогічний університет на майданчик пропагандистських заходів, спрямованих на знищення української ідентичності.

Про це повідомив Телеграм-канал “Бердянськ Сьогодні”, передає Укрінформ.

“Окупантам мало промивати мізки студентам та штампувати ідейно підкованих вчителів у закладі, який вони називають "Азовским государственным педагогическим университетом". Захоплений виш остаточно перетворився на майданчик пропагандистських заходів, де окупанти вчать колаборантів, як ефективніше знищувати українську ідентичність на захоплених територіях”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що днями у виші влаштували так звану наукову конференцію на тему "Сохранение мира и единства славянских народов в условиях интеграции новых субъектов в общероссийское пространство". На ній виступав пропагандист-зрадник Володимир Рогов, який збирає гроші на зброю загарбникам і радіє обстрілам його рідного Запоріжжя.

Читайте також: У Кремлі затвердили нові наративи пропаганди для дискредитації України - ГУР

“У Бердянську він ніс якусь маячню, про те що українці, болгари, євреї й башкири — всі русські люди. А погойдували головами колишні викладачі українського вишу, вчителі-колаборанти та інші зрадники”, - вказується в дописі.

Також наголошується, що така ганебна участь колишніх співробітників педуніверситету в шабашах росіян має бути помічена Службою безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти п'ятниці на території Бердянського муніципального ліцею, де окупанти розмістили "виборчу дільницю", пролунали вибухи, що стало результатом операції СБУ.

Фото із сайту inform.zp.ua