Окупанти чинять шалений тиск на українців без російських паспортів - Соболевський

На тимчасово окупованій території Херсонщини російські медики вимагають у пацієнтів-місцевих жителів російські паспорти.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Укрінформу розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«Це дуже складно (виживати без російського паспорта в окупації - ред.), тому що тиск на людей, які не оформили цей паспорт, - шалений просто. І через обмеження до медичних послуг. І через посилені перевірки на блокпостах», - сказав Соболевський.

За його словами, наразі ще можливо отримувати медичні послуги за українським паспортом, але в деяких медзакладах є факти відмов. Людям кажуть, що наступного разу без російського паспорта лікувати не будуть, особливо це стосується тих лікарів, які приїхали з території РФ, зазначив Соболевський, додавши, що місцеві медики по-іншому ставляться до населення.

Читайте також: Росіяни активізують паспортизацію на ТОТ перед псевдовиборами - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.