Директора підприємства з Київщини судитимуть за постачання військовим неякісних бронежилетів

Директора підприємства з Київської області судитимуть за постачання неякісних бронежилетів до військової частини у Закарпатській області на загальну суму 6,4 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Офісу генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства за фактами заволодіння майном в особливо великому розмірі та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 191, ст. 209 Кримінального кодексу України).

«Розслідуванням встановлено, що директор одного з підприємств Київщини у травні 2022 року уклав із Закарпатським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки договір про постачання 350 бронежилетів 4 класу захисту на загальну суму 6,4 млн грн», - ідеться у повідомленні.

На виконання умов договору обвинувачений організував постачання одній із військових частин Закарпатської області 350 бронежилетів, які за документами мали відповідати четвертому класу захисту.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру ексзаступнику міністра оборони - привласнив з підлеглим мільярд

«Згідно з висновком експертизи, зазначені бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ, так як при здійсненні пострілу при певній дистанції можливе їх пробиття», - підкреслили в ОГП.

Керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, на загальну суму 5,9 млн грн та в подальшому здійснив їх легалізацію.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила підприємців, які продали Міноборони партію бракованих мін.