На Луганщині росіяни вимагають паспортизувати всіх підлітків віком від 14 до 18 років

На тимчасово захоплених територіях Луганської області російські загарбники поставили завдання до 1 жовтня паспортизувати всіх підлітків віком від 14 до 18 років.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Дітям пропонують за отримання паспорта РФ безкоштовний відпочинок та погрожують недопущенням до навчання, батькам – припиненням соціальних виплат.

У так звану “ЛНР” вже прибули спостерігачі з Москви, які перевіряють виконання примусових заходів, зазначили в ОВА.

До кожної адміністративно-територіальної одиниці направлена комісія, яка шукає підлітків без паспорта. Здійснюється обхід будинків, заявили в обладміністрації.

"На Новопсковщині окупанти влаштували шантаж населення, яке не в змозі своєчасно сплатити за комунальні послуги. Зокрема почали відключати від електропостачання за борг лише у 200 кВт⋅год", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Загарбники пускають до Луганська без паспортів Росії тільки у крайніх випадках - голова ОВА

Стосується це навіть пенсіонерів та малозабезпечених при затримці у виплаті пенсій та інших соціальних виплат, а за повторне підключення абонент повинен сплати понад дві тисячі рублів, повідомили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни організували мобільні "паспортні столи" у тимчасово захоплених містах та селах Луганщини, жителі яких неохоче отримують російські документи.