Мінвідновлення презентувало оновлену політику регіонального розвитку та реформи децентралізації

Міністерство відновлення провело перше засідання Координаційної ради щодо регіональної політики та реформи децентралізації, де презентувало міжнародним партнерам плани з підтримки громад.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ із посиланнями на допис міністерства у Фейсбуці.

«Для успішної відбудови потрібні спроможні громади. Наше завдання як міністерства – забезпечити необхідну підтримку, як фінансову, так і консультаційну. Разом з міжнародними партнерами працюємо над створенням мережі команд підтримки громад, комунікаційної платформи для просування реформи, оновленням державної стратегії регіонального розвитку», - зазначив він.

Читайте також: Мінвідновлення спільно зі Світовим банком працюють над трьома проєктами відбудови

Кубраков уточнив, що під час заходу партнери з майже 20 іноземних держав, міжнародних фінансових організацій і донорських проєктів змогли ознайомитися з наявним станом справ, а також планами міністерства з посилення спроможностей та підтримки громад.

Мінвідновлення презентувало оновлену політику регіонального розвитку та реформи децентралізації / Фото: Мінвідновлення

Наразі пріоритетними для співпраці є підтримка конкретних проєктів відбудови в громадах та оновлення Державної стратегії регіонального розвитку.

Згадана стратегія, нагадали в міністерстві, базується на 5 ключових пріоритетах: стратегічне планування та проєктний менеджмент; інвестиції та взаємодія з донорами; антикорупційна діяльність; цифровізація та управління на основі відкритих даних; містобудування.

Читайте також: При Мінвідновленні створюють Проєктний офіс DREAM

У засіданні Координаційної ради взяли участь представники США, Канади, Японії, Великої Британії, Франції, Іспанії, Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі, Швеції, Австрії, Норвегії, Естонії, ООН, Європейського Союзу, а також USAID, GIZ та інших міжнародних організацій та проєктів.

Як повідомлялось, Міністерство відновлення спільно зі Світовим банком працює над відновленням критичної інфраструктури, відбудовою житла та втіленням логістичних проєктів.